Snelste levering in België

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Snelste levering in België

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

In een wereld vol massaproducten heeft het iets speciaals om een cadeau te krijgen dat met liefde en zorg is gemaakt. Zelfgemaakte cadeaus zijn niet alleen geweldig om je creatieve kant te laten zien, maar laten ook zien dat je goed over je cadeau hebt nagedacht. Het voordeel is ook dat je geld kunt besparen en toch een uniek cadeau kunt geven aan de mensen van wie je houdt. We hebben een lijst gemaakt met 15 DIY kerstcadeau-ideeën. Ontdek je vaardigheden en begin met het maken van de mooiste kerstcadeaus voor je geliefden.

Makkelijke zelfgemaakte kerstcadeaus voor beginners

Ben je niet zo creatief en doe-het-zelver? Dan is deze lijst perfect voor jou: makkelijke zelfgemaakte kerstcadeaus speciaal samengesteld voor beginners.

Fotoboek op maat

Een fotoalbum op maat is een hartverwarmende manier om herinneringen vast te leggen en te bewaren. Je kunt foto's met een speciale betekenis afdrukken, bijschriften toevoegen en de pagina's versieren met stickers, linten of andere decoraties. Als je het niet prettig vindt om er zelf een te maken, kun je ze ook goedkoop laten drukken.

Handgemaakte wenskaarten

Handgemaakte wenskaarten zijn een eenvoudige maar attente manier om je vakantiewensen uit te drukken. Door elke kaart zelf te maken, kun je het ontwerp en de boodschap aanpassen aan de ontvanger. Of je nu papier, stiften, stickers of postzegels gebruikt, deze gepersonaliseerde kaarten geven een speciaal tintje aan je kerstwensen.

Zelfgebakken koekjes

Je kunt verschillende soorten koekjes maken, van klassieke chocoladekoekjes tot feestelijke peperkoeken, en ze verpakken in decoratieve blikken of dozen.

Tip: gebruik dezelfde basis voor al je koekjes, verdeel je deeg en voeg verschillende smaken toe (chocolate chips, rozijnen, kruiden, citroen- of sinaasappelschil, chocoladepasta, jam...).

Een snel en makkelijk recept nodig? Alsjeblieft:

Ingrediënten:

  • 500g witte bloem
  • 250 g witte suiker
  • 250g ongezouten boter
  • 8g bakpoeder
  • 2 dooiers + 1 ei
  • Vanille-extract of vanillepoeder

Meng al je ingrediënten grondig, behalve de bloem. Zodra het goed gemengd is, voeg je de bloem toe. Zet het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten. Nu kun je allerlei zoete lekkernijen maken die je maar kunt bedenken!

Zelfgemaakte warme chocolade mix

Een pot zelfgemaakte warme chocolade mix is een gezellig en troostrijk cadeau dat perfect is voor de winter. Doe cacaopoeder, suiker en mini-marshmallows in een pot en voeg een label toe met instructies voor het maken van een heerlijke kop warme chocolademelk. Het is een eenvoudig maar heerlijk cadeau dat warmte en vreugde brengt.

Mason Jar mixen

Mason jar mixen zijn een veelzijdig cadeau waarbij je droge ingrediënten voor koekjes, brownies, soepen of zelfs pannenkoeken in een potje doet. Je kunt de pot versieren met een lint en er een receptkaart met instructies aan vastmaken.

Extra hulp nodig? Presenteer je zelfgemaakte cadeaus op een unieke manier. Doe je koekjes bijvoorbeeld in een gegraveerde pot of combineer je chocolade mix met een gepersonaliseerde mok. Hier wat ideeën:

Fotoalbum Maken

Fotoalbum Maken

Wenskaarten

Wenskaarten

Gegraveerde glazen pot

Gegraveerde glazen pot

Inpakpapier

Inpakpapier

Zelfgemaakte kerstcadeaus voor gevorderden

Klaar om je cadeaus deze feestdagen een niveau hoger te tillen? Ontdek onze feestelijke selectie van tussenliggende zelfgemaakte kerstcadeaus met de perfecte balans tussen creativiteit en haalbaarheid.

Handgemaakte kaarsen

Handgemaakte kaarsen zijn een mooi en aanpasbaar cadeau. Je kunt de geur, kleur en vorm aanpassen aan de voorkeuren van de ontvanger. Door gedroogde bloemen of kruiden toe te voegen worden ze nog specialer. Deze kaarsen creëren een warme sfeer en je kunt er nog lang na de kerst van genieten.

Enkele tips:

  • Giet de wax in de potjes tussen de 65 en 85 graden Celsius om scheurtjes of gaatjes te voorkomen.
  • De smelttemperatuur van de wax verandert afhankelijk van het type wax dat je kiest. Lees de labels zorgvuldig voordat je begint!
  • De meeste essentiële oliën en parfums worden gebruikt in een hoeveelheid van 5-10%, maar lees de etiketten van je parfums voor de perfecte hoeveelheid.

Doe-het-zelf plakboek

Een doe-het-zelf plakboek is vergelijkbaar met een op maat gemaakt fotoalbum, maar biedt meer creativiteit en personalisatie. Behalve foto's kun je er ook aandenkens zoals tickets, brieven en handgeschreven notities in doen. Versier elke pagina met stickers, washi tape en andere knutselspullen om een uniek cadeau vol herinneringen te maken.

Doe-het-zelf terrariums

Doe-het-zelf terrariums zijn kleine, op zichzelf staande tuinen die binnenshuis kunnen gedijen met minimale verzorging. Je kunt er een maken door aarde, stenen en kleine planten zoals vetplanten in een glazen bak te leggen. Het is een mooi en onderhoudsarm cadeau, perfect om een vleugje groen toe te voegen aan elke ruimte.

Kerst Ornamenten

Zelfgemaakte kerst ornamenten zijn een leuk en feestelijk cadeau-idee. Je kunt ornamenten maken van materialen als hout, klei of vilt en ze versieren met verf, glitter of linten.

Kaarshouders op maat

Je kunt kandelaars op maat maken met materialen zoals glazen potten, hout of klei. Je kunt ze versieren met verf of zelfs decoupage.

Zelfgemaakte kerstcadeaus voor de ervaren creatieveling

Voor de doe-het-zelvers zijn er een aantal ideeën die je expertise en passie voor de kunst van het cadeau geven kunnen weerspiegelen.

Zelfgemaakte jam

Zelfgemaakte jam is een heerlijk en attent cadeau met seizoensfruit. Je kunt jam maken in verschillende smaken, zoals aardbei, framboos of perzik, en ze verpakken in mooie potten met aangepaste etiketten.

Geparfumeerde zeep

Met behulp van smelt- en gietzeep kun je essentiële oliën, kleuren en exfolianten toevoegen. Als je zeep klaar is, kun je hem verpakken in papier of stof. Dit is ook een geweldig cadeau om in bulk te maken.

Zelfgemaakte likeuren of sterke dranken

Sterke drank infuseren met smaken als vanille, bessen of kruiden is een creatief cadeau-idee voor volwassenen. Je kunt wodka, whisky of rum als basis gebruiken en het een paar weken laten trekken. Verpak de zelfgemaakte likeur in een decoratieve fles en het is klaar om van te genieten of om te delen tijdens kerst.

Handgemaakte sieraden

Oorbellen, kettingen, ringen, armbanden... Er zijn tal van mogelijkheden voor je DIY-sieraden. De tijd en moeite die je steekt in het maken van het sieraad maakt het extra speciaal.

Beschilderde draagtassen

Je kunt gewone canvas tassen kopen en met textielverf ontwerpen, citaten of patronen maken die de persoonlijkheid van de ontvanger weerspiegelen.

Als je je niet bedreven genoeg voelt om je eigen cadeau te maken, kun je altijd creativiteit combineren om een mooi ontwerp te maken op een al gemaakt gepersonaliseerd kerstcadeau. Bekijk ons voorstel voor gepersonaliseerde geschenken:

Canvas tassen

Canvas tassen

Juwelen

Juwelen

Kaars

Kaars

Kersthangers

Kersthangers

Glazen

Glazen

Wellness en beauty

Wellness en beauty

Kerst sok

Kerst sok

Blog

Blog